Kategorie przepisów

Naleśniki z jabłkami i bitą śmietanę

Składniki

sos jabłkowy

naleśniki

Sposób przyrządzenia

Jabłka umyć, następnie obrać i pokroić na ćwiartki lub w mniejsze kawałeczki. Dać je do rondla, podlać wodą i nastawić na małym ogniu pod przykryciem. Dodać do smaku cukier i cynamon.
Pilnować, aby woda nie wyparowała i mieszać od czasu do czasu.
Gdy jabłka całkiem rozmiękną, marmolada jest gotowa.

Z podanych składników na naleśniki przygotować je miksując wszystkie składniki, a następnie rozgrzać patelnię i smażyć je na maśle.

Gdy ostygną na połówkę nakładać letnie jabłka i złożyć w trójkąty lub inaczej.

Na wierzch dać bitą śmietanę.
Można także dodać kulkę lodów i polać czekoladą.

Z przepisu wyjdzie ok. 6-7 naleśników.
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 975
Ile porcji: 3
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 15 min.
Czas smażenia: 30 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Naleśniki z jabłkami i bitą śmietanę
Justine#

Dodane przez:

Justine

2012-06-14

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Komentarze

Do przepisu na: Naleśniki z jabłkami i bitą śmietanę

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014