Kategorie przepisów

Naleśniki z "ruskim" nadzieniem

Opis

Jest to o wiele prostsza i mniej pracochłonna w wykonaniu wersja pierogów.
Danie to jest bardzo syte i smaczne.

Składniki

na ciasto

nadzienie

Sposób przyrządzenia

Składniki na ciasto dokładnie miksujemy i odstawiamy na pół godziny, żeby ciasto "odpoczęło".

W tym czasie przygotowujemy nadzienie.
Słoninę i oba boczki kroimy w drobną kostkę i zasmażamy na patelni, następnie dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę i mięso.

Ser i wcześniej ugotowane ziemniaki (mogą być z obiadu z poprzedniego dnia) mielimy w malakserze lub mikserem.
Dodajemy do nich podsmażone i przestudzone składniki (jeśli wytopiło się zbyt dużo tłuszczu nie dodajemy go, lecz pozostawiamy).

Cały farsz dokładnie wyrabiamy, dodajemy majeranek lub oregano (wg upodobań), doprawiamy solą i pieprzem - nadzienie musi być pikantne.

Smażymy nasze "ruskie" naleśniki..("ruskie" piszę w cudzysłowie, ponieważ prawdziwe ruskie to więcej ziemniaków i sama cebulka z tłuszczem), rozsmarowujemy na nich nadzienie, i składamy w trójkąty lub w ruloniki.

Układamy je w żaroodpornym naczyniu i podpiekamy w piekarniku na złoty kolor.

Podawać je możemy z bułeczką i masłem lub polane pozostałym tłuszczem z usmażonych boczków, słoniny, mięsa i cebulką - jako danie obiadowe.
Ocena przepisu: 1 (1 gł.)
Wyświetlenia: 5664
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Naleśniki z
aseret#

Dodane przez:

aseret

2009-01-14

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Jabłkowy strudel

Jabłkowy strudel

aseret#

Dodane przez:

aseret

2009-12-22
Porka

Porka

lyla260#

Dodane przez:

lyla260

2009-02-03
Porka..
Pyzy z mięsem

Pyzy z mięsem

lyla260#

Dodane przez:

lyla260

2009-02-05
PYZY..
Gnocchi - podstawowe

Gnocchi - podstawowe

aseret#

Dodane przez:

aseret

2009-02-05

Zobacz wszystkie (3)

Komentarze

Do przepisu na: Naleśniki z "ruskim" nadzieniem

2010-01-09 17:02:49

Popieram najlepsze są odsmażane.

2009-01-14 18:11:50

Te naleśniki są przepyszne :) ale ja najbardziej lubię takie odsmażane na rumiano na patelni.

2009-01-14 17:27:31

Witam.
Bardzo proszę o poprawienie tekstu...
Wpisałam: ....Smażymy naleśniki.. rozkładamy nasze "ruskie"("ruskie" piszę w cudzysłowie, ponieważ prawdziwe ruskie to wiece ziemniaków i sama cebulka z tłuszczem) nadzienie, składamy naleśniki w trójkąty lub w ruloniki.
a powinno być:
Smażymy nasze "ruskie" naleśniki..("ruskie" piszę w cudzysłowie, ponieważ prawdziwe ruskie to więcej ziemniaków i sama cebulka z tłuszczem), rozsmarowujemy na nich nadzienie, i składamy w trójkąty lub w ruloniki.
Z góry serdecznie dziękuję.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014