Kategorie przepisów

Nalewka z malin

Składniki

  • maliny 1,5 kg
  • wódka 40% 1,5 litra
  • spirytus 96 % 0,250 ml
  • cukier 25 dkg
 

Sposób przyrządzenia

Wymyte maliny zalewamy w 3litrowym słoju wódką i spirytusem na czas 6 tygodni.(zalane maliny alkoholem w słoju trzymamy w ciemnym miejscu).

Po sześciu tygodniach zlewamy. Zlany alkohol wlewamy do wymytego słoja a osączone maliny zasypujemy cukrem w drugim słoiku (słoik zamykamy pokrywką) i trzymamy tak zasypane maliny w miejscu słonecznym (najlepiej na oknie)przez 1 miesiąc. Po miesiącu połączyć wódkę z sokiem z owoców. Po następnym miesiącu całość filtrujemy, można filtrować przez wkład filtra do kawy.

Przefiltrowaną nalewkę trzymamy w słoju lub rozlaną do butelek, jeszcze przez miesiąc. Jest bardzo dobra. Im dłużej jest przechowywana jest lepsza. Smacznego :)
 
Ocena przepisu: 3 (12 gł.)
Wyświetlenia: 18407
Ile porcji: 1
Łączny czas przyrzadzenia: 5min.
Czas przygotowania: 5 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Nalewka z malin
!Czarek#

Dodane przez:

!Czarek

2009-09-11
Kolor jest taki
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Nalewka śliwkowa

Nalewka śliwkowa

agabi#

Dodane przez:

agabi

2009-09-22
Nalewka aroniowa

Nalewka aroniowa

agabi#

Dodane przez:

agabi

2009-09-27
Nalewka z wiśni

Nalewka z wiśni

robbo#

Dodane przez:

robbo

2011-12-08
Nalewka z czerwonej porzeczki

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Nalewka z malin

!gośka#

!gośka

2011-03-22 22:00:05

jest wyśmienita na zimne wieczory .wspaniały smak i aromat ,idealna na przeziębienia i mile spędzone wspólne wieczory przy blasku świec.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014