Kategorie przepisów

Napoleonka z budyniem

Składniki

Sposób przyrządzenia

Pół litra mleka gotujemy wraz z masłem. Pozostałą część mleka mieszamy mikserem z cukrem, cukrem waniliowym, olejkiem cytrynowym, budyniem, mąką, żółtkami a następnie wlewamy do gotującego się mleka. wszystko starannie mieszamy aż do momentu gdy mas zgęstnieje do konsystencji gęstego budyniu.
Na blaszce układamy na dno krakersy i na to wylewamy ciepły budyń. Masę przykrywamy krakersami. Ciasto można posypać cukrem pudrem.
Ocena przepisu: 4 (5 gł.)
Wyświetlenia: 10239
Ile porcji: 7
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Napoleonka z budyniem
cutemarta#

Dodane przez:

cutemarta

2007-03-30
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 8 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Cappuccino

Cappuccino

Aniula23#

Dodane przez:

Aniula23

2009-01-20
Wiosenne babeczki

Wiosenne babeczki

cutemarta#

Dodane przez:

cutemarta

2007-03-31
Królewiec

Królewiec

JolaP#

Dodane przez:

JolaP

2008-12-24
Zebra

Zebra

ufo997_jasien#

Dodane przez:

ufo997_jasien

2009-01-01

Zobacz wszystkie (4)

Komentarze

Do przepisu na: Napoleonka z budyniem

2012-03-21 20:49:15

Aaa... dzięki za przepis! ostatnio mój piekarnik szwankuje i robię tylko takie ciasta bez pieczenia! A to jest idealne! uwielbiam budyń, słone krakersy do tego! myślę że gościom na moje imieniny będzie smakował!
!Karotka#

!Karotka

2007-05-23 15:32:31

Robię to szybkie ciastko od bardzo wielu lat, ale w nieco innych proporcjach. Mianowicie na litr mleka daję kostkę masła oraz 2 budynie [w zasadzie smak za każdym razem inny-wg smaku] oraz po 3 łyżki mąki pszennej i ziemniaczanej. Do zimnego mleka dodaję 2/3 szklanki cukru i szkl.wiórków kokosowych. Czasem uda mi się kupić budynie kokosowe, ale nie zawsze jest to osiągalne. Krakersy o lekko słonawym smaku ciekawie równoważą słodycz masy. Jeśli mamy krakersy solone po wierzchu wystarczy je omieść pędzelkiem kuchennym. Krakersy zawsze są bardziej kruche od zwykłych herbatników, więc lepiej chłoną wilgoć kremu.
!lilith#

!lilith

2007-03-30 21:37:07

Zrobilam dzisiaj. Myślałam już ze nie wyjdzie bo dlugo nie gestnialo. Ale wyszlo i to jak!:D pychota. tyle ze zamist krakresow dalam petitki. Mniam polecam!!
!DORCIA#

!DORCIA

2007-03-30 19:57:01

Bardzo dobre a w szczegulności dla dzieci.Ja na wierzch daję polewę i posypuje kolorowymi cukierkami palce lizać

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014