Kategorie przepisów

Obłędna kasza jęczmienna

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kasze ugotować w posolonej wodzie. Pieczarki i cebule pokroić w plasterki i udusić na patelni. Wymieszać z ugotowaną kaszą, doprawić i zajadać :-)
Ocena przepisu: 4 (48 gł.)
Wyświetlenia: 33872
Ile porcji: 2
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Obłędna kasza jęczmienna
#

Dodane przez:

2006-08-01
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 12 osób, dodaj i Ty

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Pizzetki

Pizzetki

Bree#

Dodane przez:

Bree

2006-08-01
Sałatka pomidorowo-cebulowa

Sałatka pomidorowo-cebulowa

Bree#

Dodane przez:

Bree

2006-08-01
Racuchy

Racuchy

Adzilka#

Dodane przez:

Adzilka

2006-08-01
Kapusta z kiełbasą i jabłkami

Kapusta z kiełbasą i jabłkami

valeria#

Dodane przez:

valeria

2008-11-07
Kapusta z kiełbasą i jabłkami

Zobacz wszystkie (10)

Komentarze

Do przepisu na: Obłędna kasza jęczmienna

2012-03-29 14:49:32

obłędna kasza? w takiej postaci? tylko z pieczarkami i praktycznie bez przypraw? o nie nie :) albo do tego mięso gulaszowe i pyszny sos z surówką, albo nie będzie smakowało tak jak napisałaś ;)
!Shefowa#

!Shefowa

2010-01-08 20:12:12

A napisze jeszcze, ze wyprobowalam - faktycznie bardzo dobre. Dla wielbicieli dodatków mięsnych doradze kawalątek wędzonego boczku dodać - dosłownie z 15-20 dkg (usmazyc na zloty kolorek, dodac cebule i dalej smazyc az cebula sie zarumieni, pieczarki smazylam oddzielnie, choc mozna je dodac do boczku i cebuli na koniec i razem dusic) - ja jadlam wlasnie w takiej wersji po prostu PYCHOTA :) trzeba tylko pamietac, ze wedzony boczek jest sam z siebie slony, wiec radze oszczedzic soli np na pieczarkach :) Pozdrawiam :)
!Shefowa#

!Shefowa

2010-01-08 14:56:24

!Zawiedzona, ilosc kaszy podana jest w skladnikach, kasze gotujemy w stosunku 1:2, zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Jesli mamy kasze w woreczkach, sprawa wyglada jeszcze prosciej :) Ogolem przepis fajny, bo prosty. Mam akurat ugotowany nadmiar kaszy, wiec dzis wyprobuje :)
!Grazyna#

!Grazyna

2009-08-13 18:01:40

Fajny przepis, dzieki. Wlasnie sie zastanawialam co ugotowac na kolacje, a w sumie to jestem mega-nowicjuszem w kuchni. A ta potrawa wyglada na taka, co sie nie da zepsuc... ;)
!Zawiedzona#

!Zawiedzona

2009-07-18 23:53:20

Dobrze by bylo sie dowiedziec ile wody i ile kaszy trzeba uzyc w tym przepsie, helloooooo?
!Ari#

!Ari

2009-03-16 00:06:34

burdzy, wyjasnij prosze co to sa "skfarki", pierwsze slysze. Znam skwarki jako produkt topienia sloniny, ale o "skfarkach" nic mi nie wiadomo. Zdradz tajemnice, co to jest, z gory dziekuje.

Co do przepisu, to zaden przepis. Sa tacy co nie wiedza jak, kasza to nie ziemniaki. Strona jest tez dla niedoswiadczonych w kuchni.
!burdzy #

!burdzy

2008-02-05 21:41:48

las naminowany minami jak dobra kasza skfarkami :)
kasza i skfarki love
!decado#

!decado

2007-08-22 15:09:25

!pablo to dziwne żeby w grupie wegetariańskie przekąski nie było "padliny" prawda? ;)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014