Kategorie przepisów

Ogórki grillowe

Opis

wspaniały dodatek do obiadu

Składniki

zalewa

Sposób przyrządzenia

Ogórki pokroić na 3-4 centymetrowe kawałki lub jak ktoś woli na plastry, dać do naczynia i zalać solanką. Na wierzch dać cebulę pokrojoną w krążki i gałązki selera naciowego i odstawić na 3 godziny. Po tym czasie selera drobno pokroić a cebulę odcisnąć. Solankę wylać a ogórki przełożyć do słoików, dać po trochu cebuli i selera do każdego słoika i zalać gorącą zalewą. Pasteryzować 10-12 minut. Smak ogórków zależy od rodzaju przyprawy jakiej użyjemy np. Łagodna, pikantna, ziołowa itp.
Ocena przepisu: 3 (1 gł.)
Wyświetlenia: 3542
Ile porcji: 10
Łączny czas przyrzadzenia: 4godz. 0min.
Czas przygotowania: 4 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Ogórki grillowe
malinka18#

Dodane przez:

malinka18

2010-07-27

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Mocno kiszone ogórki

Mocno kiszone ogórki

eva45#

Dodane przez:

eva45

2010-07-26
Moja sałatka ogórkowa

Moja sałatka ogórkowa

malinka18#

Dodane przez:

malinka18

2010-08-01
Moje buraczki

Moje buraczki

malinka18#

Dodane przez:

malinka18

2014-02-28
Moje buraczki
Miód z kwiatów mleczu

Miód z kwiatów mleczu

malinka18#

Dodane przez:

malinka18

2010-08-01

Zobacz wszystkie (3)

Komentarze

Do przepisu na: Ogórki grillowe

2013-03-22 08:28:31

prosta sałatka z ogórków bez żadnej filozofii, takie najlepsze szybko się je robi :) a ten pomysł z przyprawą do grilla dobry !

2010-08-03 09:04:02

tak jak jest podane w przepisie tj. wymieszać 9 szklanek wody z 1 szklanką soli i zalać,a po 3 godzinach odlać. ;-)

2010-08-02 20:39:20

jak zrobić tą solankę?

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014