Kategorie przepisów

Olej czosnkowy

Opis

Doskonały dodatek do sałatek, potraw z grilla oraz tostów

Składniki

Sposób przyrządzenia

Olej wlewamy do słoiczka. Czosnek kroimy na w miarę drobne plasterki i dodajemy do oleju, odstawiamy do lodówki przynajmniej na dobę.
Ocena przepisu: 4 (3 gł.)
Wyświetlenia: 3321
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 5min.
Czas przygotowania: 5 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 3 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Ostra oliwa paprykowa

Ostra oliwa paprykowa

trefik#

Dodane przez:

trefik

2008-09-18
Jabłka z miętą w syropie

Jabłka z miętą w syropie

majkaP19#

Dodane przez:

majkaP19

2010-01-11
jabłka w syropie
Masełko czosnkowe

Masełko czosnkowe

trefik#

Dodane przez:

trefik

2010-07-07

Zobacz wszystkie (5)

Komentarze

Do przepisu na: Olej czosnkowy

!Kanity#

!Kanity

2010-04-21 17:15:29

hej, a da rade to zrobic z oliwa z oliwek zamiast oleju?
!Mariusz #

!Mariusz

2008-10-27 13:11:34

Witam

Zacząłem szukać dzisiaj przepisu, ponieważ zrobiłem sobie olej czosnkowy i mam problem
czosnek po kilku dniach (3-4) zaczął fermentować, myślałem że to normalny proces ...ale nie
olej jest najwyraźniej popsuty,
czy ktoś wie dlaczego? czy komuś się zdarzyło coś podobnego?

2008-10-09 15:56:19

Ja taki olej robię już od dość dawna. Bardzo smaczne są smażone na takim oleju placki ziemniaczane.

2008-10-05 13:22:21

Na takim oleju świetnie smakuje smazona panga i filety z kurczaka.

2008-09-04 18:27:09

też to robię,zawsze pod ręką.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014