Kategorie przepisów

Paluszki ziemniaczane

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ziemniaki obrać, opłukać. Ugotować i zemleć. Dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną, jajo, sól, wyrobić ciasto, posypując je lekko mąką, aby nie lepiło się do rąk. Utoczyć z ciasta wałek, odrywać z niego małe kawałki i formować z nich krótkie wałeczki. Obtoczyć je w rozkłóconym jajku i tartej bułce. Usmażyć we wrzącym oleju jak frytki. Podawać z sosem grzybowym lub pomidorowym i surówką.
Ocena przepisu: 3 (2 gł.)
Wyświetlenia: 1932
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Paluszki ziemniaczane
malinka18#

Dodane przez:

malinka18

2010-10-28
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Kluski śląskie

Kluski śląskie

marlena1#

Dodane przez:

marlena1

2010-04-27
Domowe łazanki

Domowe łazanki

zewa#

Dodane przez:

zewa

2010-04-10
Kluski śląskie

Kluski śląskie

eureka#

Dodane przez:

eureka

2010-04-11
Chleb na zakwasie

Chleb na zakwasie

najna22#

Dodane przez:

najna22

2010-04-11

Komentarze

Do przepisu na: Paluszki ziemniaczane

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014