73295 przepisów
na stronie

Kategorie przepisów

Przepis na Panierowane bakłażany

Opis

Odkąd mam bakłażany na działce wyszukuję przepisy na ich przygotowanie. A tutaj podaję bardzo prosty przepis - po prostu na panierowane bakłażany.

Składniki

do panierowania

do smażenia

  • olej lub oliwa

Panierowane bakłażany - jak zrobić

Bakłażany obrać, pokroić w plastry i posolić. Zostawić na ok. 30 min., a następnie opłukać je i osuszyć. Panierować jak kotlety, czyli kolejno w mące, jajku (rozkłócić jajko z solą i pieprzem) i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 2228
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

<
Panierowane bakłażany
mrozluk

Dodane przez:

mrozluk

2008-10-27
Panierowane bakłażany
mrozluk

Dodane przez:

mrozluk

2008-10-27
Panierowane bakłażany
mrozluk

Dodane przez:

mrozluk

2008-10-27
>
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Łazanki

Łazanki

mrozluk

Dodane przez:

mrozluk

2008-10-29

Opinie i komentarze

Do przepisu na: Panierowane bakłażany

2008-10-26 19:59:57

Dla uzyskania trochę innego smaku można dodać do bułki tartej mielonych orzechów.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2017