Kategorie przepisów

Przepis na Paszteciki z kapustą i grzybami

Składniki

ciasto

farsz

Paszteciki z kapustą i grzybami - jak zrobić

Grzyby ugotować w niewielkiej ilości wody. Odcedzić, posiekać. Cebulę i kapustę drobno pokroić, przełożyć do garnka, zalać wywarem z grzybów, dodać tłuszcz i dusić aż wywar całkowicie odparuje.

Dodać grzyby, doprawić. Drożdże utrzeć z cukrem, łyżką mąki i 3 łyżkami ciepłego mleka. Odstawić do wyrośnięcia. Dodać resztę mąki, jajka i pozostałe mleko. Osolić i zagnieść. Powoli wlewać tłuszcz, wyrabiać.

Rozwałkować i wykrawać kwadraty. Pośrodku układać farsz, skleić. Odstawić do wyrośnięcia. Piec około 25 minut.
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 1203
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Pierogi z truskawkami

Pierogi z truskawkami

tycjanowa

Dodane przez:

tycjanowa

2012-03-29
Pierogi z jagodami

Pierogi z jagodami

tycjanowa

Dodane przez:

tycjanowa

2010-06-27
Pierogi z mięsem i kapustą

Pierogi z mięsem i kapustą

to2007

Dodane przez:

to2007

2009-06-01
Pierogi z kapusta i grzybami

Pierogi z kapusta i grzybami

Lusia_24

Dodane przez:

Lusia_24

2009-06-07

Opinie i komentarze

Do przepisu na: Paszteciki z kapustą i grzybami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2017