Kategorie przepisów

Pasztet z gęsi i królika

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mięso podzielić na porcję, włożyć do dużego garnka, dodać liść laurowy, marchew i cebulę, lekko posolić. Mięso zalać wodą do połowy, gotować aż będzie miękkie. Przecedzić, do wywaru dodać kajzerki i wątróbkę, odstawić na kilka minut. Mięso oddzielić od kości, zmielić 2 razy przez maszynkę razem z cebulą i marchewką. Pod koniec zmielić wątróbkę i odciśnięte kajzerki. Dodać jajka, imbir, gałkę, sól majeranek i pieprz. Wszystko dokładnie wyrobić. Przełożyć do natłuszczonej blaszki, wysypanej bułką tartą. Piec w 180 st c z termoobiegiem około 45-50 min. Smacznego.
Ocena przepisu: 4 (1 gł.)
Wyświetlenia: 888
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 40min.
Czas przygotowania: 100 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Pasztet z gęsi i królika
anullka7#

Dodane przez:

anullka7

2010-04-08
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Muffinki z piersi kurczaka

Muffinki z piersi kurczaka

zebrra#

Dodane przez:

zebrra

2010-04-08
Pierś z indyka w oleju z owoców czerwonej palmy i kanoli

Pierś z indyka w oleju z owoców czerwonej palmy i kanoli

Marcela#

Dodane przez:

Marcela

2010-04-08
Indycza pierś w oleju z owoców czerwonej palmy.
Drobiowe roladki z żółtym serem
Płatkowe kotleciki

Płatkowe kotleciki

zewa#

Dodane przez:

zewa

2010-04-10

Komentarze

Do przepisu na: Pasztet z gęsi i królika

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014