Kategorie przepisów

Pasztet z wątróbek drobiowych

Składniki

Sposób przyrządzenia

Wątróbki oczyścić, umyć, osączyć. Jajko roztrzepać ze śmietanką i tymiankiem, doprawić solą, pieprzem, gałką i brandy, włożyć 10 dag wątróbek, odstawić do lodówki.
Bułkę namoczyć w mleku.

Słoninę pokroić, zesmażyć na patelni, dorzucić cebulę pokrojoną w kostkę, resztę wątróbek, posolić, smażyć kilka minut. Ostudzić.

Odcisnąć bułkę. Zmiksować wszystkie składniki lub zmielić w maszynce, doprawić solą i pieprzem. W razie potrzeby domieszać kilka łyżek bułki tartej.

Przełożyć do wysmarowanej masłem lub wyłożonej pergaminem małej formy. Piec godzinę w temperaturze 200°C.
Podawać na zimno.
Ocena przepisu: 3 (6 gł.)
Wyświetlenia: 16149
Ile porcji: 2
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 90 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Pasztet z wątróbek drobiowych
aseret#

Dodane przez:

aseret

2009-02-11
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Biała kiełbasa w sosie chlebowym

Biała kiełbasa w sosie chlebowym

#

Dodane przez:

2009-07-26
Żurek wielkanocny na wędzonce

Żurek wielkanocny na wędzonce

#

Dodane przez:

2008-10-13
Żurek wielkanocny na wędzonce
Wielkanocne jajka

Wielkanocne jajka

#

Dodane przez:

2008-12-07
Wielkanocne jajka
Mazurek migdałowy

Mazurek migdałowy

#

Dodane przez:

2009-04-17
Mazurek migdałowy.

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Pasztet z wątróbek drobiowych

!alik#

!alik

2008-10-24 00:34:36

mniam mniam

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014