Kategorie przepisów

Peklowanie golonki

Składniki

Sposób przyrządzenia

Golonki oczyścić, opalić, oskrobać, wymyć pod bieżącą wodą, po czym ułożyć w kamiennym garnku lub beczułce. Przygotować peklówkę. Wodę zagotować z solą i cukrem, zdjąć z ognia i wystudzić. Do garnka z golonkami włożyć przyprawy i zalać zimną peklówką. Garnek przykryć czystą lnianą ściereczką i przechowywać w chłodnym ciemnym miejscu od 4- 5 dni. Po wyjęciu z peklówki golonki przepłukać i ugotować.
Ocena przepisu: 5 (1 gł.)
Wyświetlenia: 4396
Ile porcji: 10
Łączny czas przyrzadzenia: 20min.
Czas przygotowania: 20 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Bułczanka

Bułczanka

eureka#

Dodane przez:

eureka

2013-05-02
Gulasz Wieprzowy

Gulasz Wieprzowy

milata#

Dodane przez:

milata

2010-11-21
Złocisty schabik

Złocisty schabik

beatkaa153#

Dodane przez:

beatkaa153

2010-11-19
Złocisty schabik
Sznycelek z marchewką

Sznycelek z marchewką

beatkaa153#

Dodane przez:

beatkaa153

2010-11-20
Sznycelek z marchewką

Komentarze

Do przepisu na: Peklowanie golonki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014