Kategorie przepisów

Piaskowa babka z makiem

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mąkę pszenną wymieszać z proszkiem do pieczenia, masło ucierać, dodając stopniowo jajka, cukier i oba rodzaje mąki. Wlać mleko i wsypać przesiany suchy mak. Jeszcze raz wszystko dokładnie utrzeć, dodać drobno pokrojone i oprószone mąką figi, wymieszać. Ciasto wlać do dużej formy z kominkiem wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Piec 50 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st.C. Ostudzoną babę polukrować i posypać uprażonymi orzechami.
Ocena przepisu: 4 (14 gł.)
Wyświetlenia: 9838
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 75 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Mazurek migdałowy

Mazurek migdałowy

#

Dodane przez:

2009-04-17
Mazurek migdałowy.
Babka piaskowa

Babka piaskowa

#

Dodane przez:

2008-12-06
Zwykła babka

Zwykła babka

#

Dodane przez:

2009-03-09
Wielkanocna sałatka z jajek

Wielkanocna sałatka z jajek

#

Dodane przez:

2009-06-25
Posypane obficie szczypiorkiem

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Piaskowa babka z makiem

!Milena...:*#

!Milena...:*

2011-04-23 09:10:25

Babka świetna bardzo dobra.zrobilam ją już 2 razy i z pewnością zrobie ją jeszcze raz!!! :):)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014