Kategorie przepisów

Przepis na Pieczarki marynowane

Składniki

  • pieczarki małe 1 kg

zalewa

Pieczarki marynowane - jak zrobić

Pieczarki umyć i odciąć zbyt długie ogonki. Około 15 minut gotować w wodzie z dodatkiem kwasku. Do każdego słoika włożyć 3 ziarenka ziela angielskiego. Ugotowane pieczarki odcedzić i włożyć do słoików. Zrobić zalewę z wody, octu, cukru, pieprzu, listków. Zalać gorącą zalewą pieczarki. Szczelnie zamknąć i odwrócić do góry dnem.
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 1712
Ile porcji: 5
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

<
Pieczarki marynowane
slonko321#

Dodane przez:

slonko321

2010-11-25
Pieczarki marynowane
eureka#

Dodane przez:

eureka

2010-12-17
>
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Agrest wekowany

Agrest wekowany

slonko321#

Dodane przez:

slonko321

2010-11-25
Grzybki marynowane

Grzybki marynowane

slonko321#

Dodane przez:

slonko321

2010-11-26
Buraczki na zimę

Buraczki na zimę

slonko321#

Dodane przez:

slonko321

2010-11-26
Grzyby marynowane

Grzyby marynowane

slonko321#

Dodane przez:

slonko321

2010-11-28

Komentarze

Do przepisu na: Pieczarki marynowane

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2015