Kategorie przepisów

Pieczarki w cieście

Składniki

Sposób przyrządzenia

Pieczarki umyć i oczyścić (nie odcinać trzonków), posolić. W oddzielnym naczyniu przygotować ciasto. Połączyć mąkę z zsiadłym mlekiem i jajkiem, dodać pieprz i sól. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Rozgrzewamy olej, pieczarki maczamy w cieście i smażymy do zrumienienia się ciasta. Należy uważać, żeby olej nie był za gorący i pieczarki nie smażyły się zbyt szybko. Podawać na gorąco z dodatkiem ostrych sosów i keczupem.
Ocena przepisu: 4 (1 gł.)
Wyświetlenia: 941
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Sos z prawdziwów

Sos z prawdziwów

Marcela#

Dodane przez:

Marcela

2011-01-28
Grzybki marynowane z gorczycą
Piers grzybowa z kaszą

Piers grzybowa z kaszą

Marcela#

Dodane przez:

Marcela

2010-04-27
Podstawowa zalewa do grzybków

Komentarze

Do przepisu na: Pieczarki w cieście

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014