Kategorie przepisów

Pieczarki w sosie śmietanowym

Opis

Pyszne jako główne danie ze świeżym chlebem, albo jako dodatek. Bardzo polecam!

Składniki

Sposób przyrządzenia

Pieczarki najpierw myję, a następnie obieram (jeśli brzydkie) i kroję w plasterki. Cebulę obieram i siekam w kosteczkę. W rondelku podgrzewam masło i przesmażam cebulę. Dorzucam po 5 minutach pieczarki i dusze, aż zaczną puszczać sok. Śmietanę mieszam z mąką i dodaje do pieczarek. Przyprawiam solą i pieprzem, mieszam, zmniejszam ogień i jeszcze chwile duszę, ale nie dopuszczam do zagotowania. Zieleninę myję, osuszam ręcznikiem kuchennym i drobno siekam. Zdejmuje pieczarki z ognia dodaje zieleninę, mieszam i podaję.
Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
Ocena przepisu: 5 (2 gł.)
Wyświetlenia: 1180
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 20min.
Czas przygotowania: 20 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Zobacz wszystkie (4)

Komentarze

Do przepisu na: Pieczarki w sosie śmietanowym

2012-05-09 11:21:07

Bardzo smacznie.Często takie robię do chlebka.

2012-03-25 15:26:26

Pieczarki lubię na różne sposoby a ze śmietanką bardzo.

2011-11-12 20:47:57

Potwierdzam iż się nie pomyliłem ;) przepis super, a pieczarki w sosie śmietanowym przepyszne, i smakuje za więcej.

2011-10-11 16:23:25

Super przepis jak wykorzystać pieczarki muszę spróbować

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014