Kategorie przepisów

Pieczarki w zalewie octowej

Składniki

zalewa

Sposób przyrządzenia

Jajka należy rozmącić ze śmietanką. Oczyszczone, umyte pieczarki zanurzamy w rozmąconym jajku, następnie w bułce tartej i smażymy na głębokim oleju- jak frytki. Po usmażeniu wykładamy je na bibułę w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu i wkładamy do czystych, wyparzonych słoików. Cebulę kroimy w talarki, wkładamy do garnka razem z zielem, listkiem laurowym, vegetą, koncentratem pomidorowym, octem, solą, olejem i wodą- całość gotujemy przez około 10 minut. Ostudzoną zalewą zalewamy pieczarki w słoikach i pasteryzujemy przez około 10 minut- od zagotowania! idelane po 4 dniach!
Ocena przepisu: 4 (3 gł.)
Wyświetlenia: 871
Ile porcji: 8
Łączny czas przyrzadzenia: 4dni 0godz. 15min.
Czas przygotowania: 4 dni
Czas gotowania: 10 min.
Czas smażenia: 5 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Pieczarki z kaszą

Pieczarki z kaszą

sloneczko123#

Dodane przez:

sloneczko123

2011-10-13
Pieczarki nadziewane

Pieczarki nadziewane

milata#

Dodane przez:

milata

2011-10-26
Sos kurkowy

Sos kurkowy

robbo#

Dodane przez:

robbo

2011-12-02
Zupa z kurkami

Zupa z kurkami

robbo#

Dodane przez:

robbo

2011-12-02

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Pieczarki w zalewie octowej

2011-11-12 20:46:21

Uwielbiam to ;)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014