Kategorie przepisów

Pieczeń drobiowa

Składniki

  • surowe mięso drobiowe bez skóry 1 kg
  • szynka konserwowa 10 dkg
  • jajka 2 szt
  • śmietana30% 200 ml
  • zielony groszek 1 puszka
  • sos pieczeniowy ze śliwką 1 opakowanie
  • olej 2 łyżki
  • pieprz do smaku
  • vegeta do smaku

Sposób przyrządzenia

Mięso przepuszczamy przez maszynkę, mieszamy z jajkami i śmietaną, doprawiamy wegetą i pieprzem. Szynkę kroimy w paseczki i formujemy jednakowe kawałki. Wkładamy do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego. Naczynie wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 200 st. Pieczemy 40-50 min. Pieczeń podajemy na ciepło, polaną sosem pieczarkowym ze śliwką przygotowanym według przepisu na opakowaniu. Takie mięso dobrze też smakuje na zimno z pieczywem.
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 1219
Ile porcji: 5
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Komentarze

Do przepisu na: Pieczeń drobiowa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014