Kategorie przepisów

Pieczona karkówka marynowana

Składniki

Marynata

Sposób przyrządzenia

Karkówkę umyć, naszpikować czosnkiem. Składniki marynaty wymieszać. Dno naczynia wyłożyć połową liści laurowych, wysypać połowę ziela. Ułożyć mięso. Zalać mięso marynatą, ułożyć na nim pozostałe liście i ziele. Wstawić do lodówki na 3 doby. Co 12 godzin obracać karkówkę o 180 stopni. Cebulę pokroić w piórka, dodać połowę soli i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Mięso dokładnie oczyścić z marynaty. Na patelni rozgrzać olej lub oliwa hiszpańska i obsmażyć na nim karkówkę za wszystkich stron, następnie ułożyć je na cebuli, posypać resztą soli i podlać szklanką ciepłej wody. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Włożyć mięso i piec przez 70 minut. Smacznego!
Ocena przepisu: 4 (3 gł.)
Wyświetlenia: 10853
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Pieczona karkówka marynowana
IwonaF#

Dodane przez:

IwonaF

2009-09-17
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Pikantne kotleciki mielone

Pikantne kotleciki mielone

IwonaF#

Dodane przez:

IwonaF

2009-09-17
Potrawka wołowo-wieprzowa

Potrawka wołowo-wieprzowa

kaMisia13#

Dodane przez:

kaMisia13

2010-01-23
Potrawka wołowo-wieprzowa
Domowe pyzy z mięsem

Domowe pyzy z mięsem

madziadidi#

Dodane przez:

madziadidi

2011-02-27
Skrzydełka Kentucky

Skrzydełka Kentucky

IwonaF#

Dodane przez:

IwonaF

2009-09-18

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Pieczona karkówka marynowana

!pycha#

!pycha

2011-02-03 23:01:50

polecam w 100% karkówka jest wyśmienita. nic dodać nic ująć. polecam wszystkim ja robię ją już 2 raz i wszyscy są pod wielkim wrażeniem. Smacznego

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014