Kategorie przepisów

Pieczona wołowina

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mięso oczyścić z włókien i tłuszczu, umyć i osączyć. Masło roztopić w brytfannie.Mięso w całości włożyć do brytfanny i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170*C. Jeśli pieczeń ma być krwista to należy ją piec 1 godz. jeśli pół krwista to 1i1/2 godz. Podczas pieczenia polewać mięso powstałym sosem.Upieczoną wołowinę doprawić solą i pieprzem a następnie pokroić na grube plastry. Ułożyć na półmisku.
Ocena przepisu: 4 (2 gł.)
Wyświetlenia: 6059
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 0min.
Czas przygotowania: 3 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Wołowina z papryką

Wołowina z papryką

Lusia_24#

Dodane przez:

Lusia_24

2009-06-09
Gołąbki miłosne

Gołąbki miłosne

nesa#

Dodane przez:

nesa

2009-06-10
Wołowina na ostro

Wołowina na ostro

meigo#

Dodane przez:

meigo

2009-09-27
Wołowina w sosie pieczeniowym

Wołowina w sosie pieczeniowym

agabi#

Dodane przez:

agabi

2009-09-10

Komentarze

Do przepisu na: Pieczona wołowina

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014