Kategorie przepisów

Pieczone jabłka z bezą

Składniki

Sposób przyrządzenia

Jabłka myjemy, osuszamy, ścinamy wierzchy i wydrążamy łyżeczką gniazda nasienne. Miseczki jabłkowe delikatnie nacinamy dookoła nożem, aby jabłka nie rozpadły się w czasie pieczenia.
Wydrążone miseczki jabłkowe wypełniamy konfiturą.

Wstawiamy jabłka do wysmarowanego oliwą naczynia żaroodpornego i pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 200*C.

Białko ubijamy ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodajemy cukier i ubijamy na sztywną pianę. Na podpieczone jabłka wykładamy ubitą pianę z białka i wstawiamy jeszcze na kilka minut do piekarnika, aż beza się zarumieni.

Upieczone jabłka wyjmujemy z pieca i pozostawiamy do lekkiego ostudzenia.
Podajemy na ciepło.
Ocena przepisu: 5 (1 gł.)
Wyświetlenia: 374
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 50min.
Czas przygotowania: 15 min.
Czas pieczenia: 35 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Pieczone jabłka z bezą
ilka_86#

Dodane przez:

ilka_86

2013-03-20
Pieczone jabłka z bezą

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Jabłka pieczone

Jabłka pieczone

ilka_86#

Dodane przez:

ilka_86

2013-03-21
Pieczone jabłka
Owsianka z gruszką

Owsianka z gruszką

ilka_86#

Dodane przez:

ilka_86

2013-03-31
Owsianka z gruszką
Racuchy drożdżowe z jabłkami

Komentarze

Do przepisu na: Pieczone jabłka z bezą

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014