Kategorie przepisów

Przepis na Pieczony królik

Składniki

Pieczony królik - jak zrobić

Udka z królika podsmażamy na maśle z każdej strony, dodajemy pokrojona marchewkę i cebulkę. Czosnek siekamy i dodajemy do smażącego się królika. Posypujemy tymiankiem i solą. . Następnie dolewamy 1 szklankę wody i dusimy na małym ogniu. Następnie królika po raz kolejny delikatnie przysmażamy, a wywar z marchewką odlewamy do rondelka. Następnie udka przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy wywarem. Pieczemy w piekarniku około 2 godzin w 180 stopniach.
Ocena przepisu: 2 (7 gł.)
Wyświetlenia: 6472
Ile porcji: 2
Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

<
Pieczony królik
Marcela

Dodane przez:

Marcela

2011-01-26
Pieczony królik
edytkaa84

Dodane przez:

edytkaa84

2014-03-01
>

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Królik

Królik

aga-25

Dodane przez:

aga-25

2012-05-31
Królik zapiekany w majeranku

Królik zapiekany w majeranku

mrozluk

Dodane przez:

mrozluk

2013-01-25
Mięso podajemy z ziemniaczkami i surówką.
Wątróbki z królika

Wątróbki z królika

anulkadh

Dodane przez:

anulkadh

2016-02-24
Wątróbki z królika
Udka królika gotowane

Udka królika gotowane

paulina2157

Dodane przez:

paulina2157

2016-05-31
Udka królika gotowane

Opinie i komentarze

Do przepisu na: Pieczony królik

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2016