Kategorie przepisów

Piernik dwutygodniowy

Składniki

Sposób przyrządzenia

Piernik dwutygodniowy
wedlug przepisu,przemiłej żony Wojtusia


Miód wylać do garnka, dodać kostkę masła, przyprawy i roztopić na gazie mieszając I zostawić do wystygniecia

3 jajka i 1. 1/2szklanki cukru,zmiksować, dodać miód z przyprawami i masłem, dodać mąkę i bakalie i zmiksować

Do mleka dodać sodę, i wlać to do powyzszego, wyrobić solidnie mikserem i odstawić w cieplej kuchni na dwa tygodnie aby wyrosło

Piec w temp.150-180 C do upieczenia

(Gdyby ciasto przez te dwa tygodnie zgęstniało,i nie chciało wypłynąć można dodać trochę mleka i
przemiksować -będzie O.K.)
Wesolych Swiat.
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 2334
Ile porcji: 12
Łączny czas przyrzadzenia: 14dni 1godz.
Czas przygotowania: 14 dni
Czas pieczenia: 1 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Ciasto jagodowe

Ciasto jagodowe

anulkadh#

Dodane przez:

anulkadh

2010-07-31
Brzoskwiniowy  placek

Brzoskwiniowy placek

anulkadh#

Dodane przez:

anulkadh

2010-07-31
Ciasto czekoladowe przekładane
Parówki w cieście

Parówki w cieście

malinka18#

Dodane przez:

malinka18

2010-08-17

Komentarze

Do przepisu na: Piernik dwutygodniowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014