Kategorie przepisów

Piernik z marmoladą

Składniki

Sposób przyrządzenia

Wszystkie składniki oprócz marmolady połączyć i wyrobić.
Odstawić na 1/2 godz. do lodówki.

Rozwałkować na dwa płaty. Jeden z nich posmarować marmoladą i przykryć drugim. Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temp. 180- 200 stop. ok 35-40 min. Po upieczeniu można polukrować i posypać orzechami.
Ocena przepisu: 4 (5 gł.)
Wyświetlenia: 6059
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Piernik z marmoladą
gajdanka#

Dodane przez:

gajdanka

2008-12-21
Piernik z marmoladą
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 4 osób, dodaj i Ty

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Kutia

Kutia

stefanki#

Dodane przez:

stefanki

2008-12-06
Barszcz wigilijny

Barszcz wigilijny

stefanki#

Dodane przez:

stefanki

2008-12-25
Piernik przekładany konfiturą
Kruche gwiazdki z orzechami

Kruche gwiazdki z orzechami

gajdanka#

Dodane przez:

gajdanka

2008-12-21
Kruche gwiazdki z orzechami

Zobacz wszystkie (4)

Komentarze

Do przepisu na: Piernik z marmoladą

!gosia#

!gosia

2010-09-23 15:31:10

w tym przepisie to chyba brakuje mleka 1 szklankę. czyż nie?
!Ona#

!Ona

2009-12-21 17:22:49

aż tyle miodu?!

2009-03-22 11:20:29

ja zrobilam w blszce keksowej;)

2008-12-21 22:26:37

Piernik można także oblać czekoladą i ozdobić orzechami.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014