Kategorie przepisów

Piernik z masą kokosową

Opis

Pyszne i szybkie ciasto.

Składniki

  • polewa czekoladowa

ciasto

krem

Sposób przyrządzenia

Przepis na ciasto:
Wszystkie składniki na ciasto wsypujemy do miski i dobrze mieszamy. Wlewamy do blachy i pieczemy około godziny w 180 stopniach.
Po ostygnięciu przekrajamy na pół ciasto.

Przygotowanie kremu:
Trochę mleka odlewamy do wymieszania mąki. Resztę zagotowujemy i gotujemy budyń dodając wszystkie pozostałe składniki.
Budyń jak ostygnie ucieramy z masłem.
Połowę piernika przekładamy kremem i przykrywamy resztą ciasta.

Piernik gotowy polewamy polewą czekoladową.
Ocena przepisu: 3 (8 gł.)
Wyświetlenia: 6631
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 75 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Piernik z masą kokosową
nesa#

Dodane przez:

nesa

2009-09-05
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 5 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Pierniczki Moniczki

Pierniczki Moniczki

mattone#

Dodane przez:

mattone

2010-04-08
Piernik babci Lodzi

Piernik babci Lodzi

monika4#

Dodane przez:

monika4

2009-10-18
Piernik babci Lodzi.
Piernik

Piernik

antonio#

Dodane przez:

antonio

2009-10-21
Piernik wylewany

Piernik wylewany

slonko321#

Dodane przez:

slonko321

2009-11-18

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Piernik z masą kokosową

!LIDKA#

!LIDKA

2010-05-27 15:20:29

PYSZNE SZYBKIE I ŁATWE .POLECAM
!mami#

!mami

2010-03-21 01:10:38

bardzo dobry i szybko się robi wszystkim smakuje na pewno jeszcze go powtórzę

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014