Kategorie przepisów

Pierogi "CHŁOPSKIE"

Opis

Polecam inne pierogi, są bardzo smaczne - moja rodzinka je uwielbia. SMACZNEGO.

Składniki

do podsmażenia

Sposób przyrządzenia

CIASTO:
200g mąki i masło zaparzyć gorącą wodą. Dobrze rozetrzeć. Po przestygnięciu dodać resztę mąki, letnią wodę, jajko, sól i dobrze wyrobić. Ciasto rozwałkować, wykrawać szklanką lub większą foremką kółka.

FARSZ: Najpierw podsmażyć cebulkę na maśle tak aby uzyskała kolor złoty. Następnie kiełbasę zwyczajną, boczek gotowany, cebulkę mielimy przez maszynkę lub siekamy w robocie. Można posolić i popieprzyć a nie trzeba - jak kto lubi. Nakładamy farsz na ciasto i zlepiamy.

Gotować partiami we wrzącej osolonej wodzie z łyżką oleju (2-5 po wypłynięciu) Po wyjęciu polać smalcem ze skwarkami - a to jak kto lubi może być inny tłuszcz. SMACZNEGO!!!!!!
Ocena przepisu: 4 (14 gł.)
Wyświetlenia: 7411
Ile porcji: 5
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Pierogi
Danusia19671#

Dodane przez:

Danusia19671

2008-12-02
Pierogi chłopskie
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 9 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Roladki z łopatki w sosie
Gyros

Gyros

#

Dodane przez:

2009-01-05
Gyros
Czosnkowe kotlety

Czosnkowe kotlety

#

Dodane przez:

2009-07-01

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Pierogi "CHŁOPSKIE"

!ja#

!ja

2008-05-27 15:47:44

ja zawsze sparzam mąkę i nigdy nie wyszły mi twarde, wręcz przeciwnie - są mięciutkie, ale tak jak trzeba

2008-05-24 17:26:42

Dajemy do mąki ciepłą wodę jak się robi pierogi.
Bo wtedy wychodzą nam twarde pierogi,jeżeli sparzysz mąkę.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014