Kategorie przepisów

Pierogi drożdżowe

Składniki

Sposób przyrządzenia

Z lekko podgrzanego mleka, drożdży, łyżki cukru i szklanki mąki przygotować rozczyn.
Gdy podrośnie, połączyć z roztopionym masłem, resztą mąki i solą.

Starannie wyrobić ciasto, niezbyt cienko rozwałkować i wykrawać (np. talerzykiem) spore krążki.
Na każdy nałożyć dowolny farsz warzywny i zlepić pierogi.
Upiec w średnio nagrzanym piekarniku na jasnozłoty kolor.

Ocena przepisu: 5 (4 gł.)
Wyświetlenia: 3338
Ile porcji: 10
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Pierogi z jagodami

Pierogi z jagodami

anann#

Dodane przez:

anann

2008-10-25
Pierogi mojej babci najlepsze

Pierogi mojej babci najlepsze

anullka7#

Dodane przez:

anullka7

2008-10-23
pierogi
Pierożki z serem

Pierożki z serem

monaliza#

Dodane przez:

monaliza

2008-10-25
Pierożki z kapustą

Pierożki z kapustą

monaliza#

Dodane przez:

monaliza

2008-10-30

Komentarze

Do przepisu na: Pierogi drożdżowe

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014