Kategorie przepisów

Pierogi z mąki gryczanej

Składniki

CIASTO

FARSZ

  • biały chudy ser 250 g
  • siekany szczypiorek 1 szkl
  • masło 2 łyżka
  • sól 1/2 łyżeczka
  • biały mielony pieprz 1/4 łyżeczka

Sposób przyrządzenia

Z mąki, 2 żółtek, 1 białka i wody zagnieść gęste ciasto. Szczypiorek podsmażyć na maśle. Ser zgnieść w misce widelcem, dodać szczypiorek, sól i pieprz. Z ciasta wykrawać kółka, kłaść na środek każdego po łyżeczce farszu, brzegi smarować białkiem i zlepiać. Wrzucać do osolonego wrzątku i gotować 10 minut od momentu wypłynięcia.
Smacznego!
Ocena przepisu: 3 (3 gł.)
Wyświetlenia: 2873
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Malinowe pierożki

Malinowe pierożki

monika4#

Dodane przez:

monika4

2009-10-02
Malinowe pierożki
Pierogi ze śliwkami

Pierogi ze śliwkami

marchewka#

Dodane przez:

marchewka

2009-10-05
Pierogi z kurkami wyśmienite wg Różyczki

Pierogi z kurkami wyśmienite wg Różyczki

anullka7#

Dodane przez:

anullka7

2009-10-07
pierogi z kurkami.
Pierogi z płuckami i pęczakiem

Pierogi z płuckami i pęczakiem

anullka7#

Dodane przez:

anullka7

2009-10-08
pierogi.

Komentarze

Do przepisu na: Pierogi z mąki gryczanej

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014