Kategorie przepisów

Pierogi z mięsem

Opis

Ciasto na pierogi robiłam z przepisu Danusi19671-ciasto jest sprężyste i pierogi wychodzą miękkie.
Wystudzone pierogi można wkładać porcjami do woreczków foliowych i zamrażać.

Składniki

Ciasto pierogowe

Farsz

Sposób przyrządzenia

CIASTO:
Mąka, olej, jajko, woda - zagnieść ciasto i rozwałkować na cienki placek.

FARSZ:
Mięso z rosołu zmielić. Cebulę zeszklić na oleju z czosnkiem, dodać do mięsa. Wbić do masy mięsnej jajko, dodać przyprawy, dokładnie wymieszać.
Wykrawać szklanką krążki, nakładać farsz mięsny i zlepiać dokładnie brzegi.
Wrzucać pierogi partiami do wrzącej, osolonej wody z dodatkiem 2 łyżek oleju. Od chwili wypłynięcia gotować około 5 minut.Gotować na małym ogniu.
Ocena przepisu: 4 (71 gł.)
Wyświetlenia: 111342
Ile porcji: 5
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Pierogi z mięsem
mrozluk#

Dodane przez:

mrozluk

2008-12-12
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 99 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Pierogi

Pierogi

skalmierzyce#

Dodane przez:

skalmierzyce

2008-11-12
Pierogi ruskie

Pierogi ruskie

mrozluk#

Dodane przez:

mrozluk

2008-10-12
Pierogi z kiełbasą

Pierogi z kiełbasą

monaliza#

Dodane przez:

monaliza

2008-10-16

Zobacz wszystkie (44)

Komentarze

Do przepisu na: Pierogi z mięsem

!danuta#

!danuta

2011-05-29 09:07:23

Ja chce dodać małą uwagę odnośnie zamrażania pierogów. Ciągle czytam,że najpierw gotują wszyscy te pierogi, studzą i zamrażają. Nigdy tak nie robię. Zamrażam surowe.Po co sobie utrudniać życie ? Gotować ,studzić, zamrażać, potem znowu je gotować. Od lat zamrażam surowe. Potem gotuję i jest ok.
!madlen#

!madlen

2010-12-20 11:56:48

a czym polewac takie pierogi?
!Sebastian#

!Sebastian

2010-12-17 13:37:31

Dziś będę robił te pierogi.Zobaczymy

2010-11-03 09:15:08

Ja także mąkę na ciasto pierogowe zalewam wrządkiem pierogi są o wiele smaczniejsze a i pierogi takie szybciej się skleja.
!lilka#

!lilka

2010-05-19 21:51:05

Ja ciasto do pierogow robię tak: wlewam do miski blaszanej 3 szklanki wrzatku ,wkładam 0,5kostki masła,jak się rozpuści masło sypię 1kg mąki i mieszam drewnianą łyżką.Jak trochę ciasto przestygnie daję 1 całe jajko i teraz ugniatam ciasto ręką na stolnicy ,jeżeli trzeba dosypuję mąki troszkę i ugniatam tak długo aż ciasto zaczyna pufać.Moje pierogi rozpływają się w ustach.

2010-05-06 11:19:47

Ciekawy farsz do pierogów, muszę i ja wypróbować :-)
!Ewelcia#

!Ewelcia

2010-05-05 19:25:54

Jak po co Vegeta i majeranek do smaku farsz musi być dobrze doprawiony!!!!Są naprawdę przepyszne:)
!mlody kucharz#

!mlody kucharz

2010-03-22 19:44:06

bardzo fajny przepis:) wielkie dzieki:):)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014