Kategorie przepisów

Pierogi z Płuckami

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mąkę zagnieść z jajkiem i taką ilością letniej wody, aby powstało gładkie ciasto. Płucka zalać bulionem, ugotować do miękkości, ostudzić, zmielić. Cebulę posiekać i zrumienić na maśle, wymieszać z namoczoną w mleku i odciśniętą bułką, połączyć z płuckami, przyprawić solą i pieprzem. Ciasto rozwałkować, wykroić krążki, nałożyć farsz, zlepić, gotować w osolonym wrzątku. Podsmażyć na patelni.
Ocena przepisu: 3 (1 gł.)
Wyświetlenia: 2235
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 120 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Pierogi z Płuckami
milata#

Dodane przez:

milata

2010-11-30

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Pierożki Rybne

Pierożki Rybne

milata#

Dodane przez:

milata

2010-11-30
Pierogi z Soczewicą

Pierogi z Soczewicą

milata#

Dodane przez:

milata

2010-11-30
Pierogi z kapustą i płuckami

Pierogi z kapustą i płuckami

eva45#

Dodane przez:

eva45

2010-12-08

Komentarze

Do przepisu na: Pierogi z Płuckami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014