Kategorie przepisów

Pierożki mięsne z ciasta francuskiego

Opis

Pierożki te, posypane sezamem to doskonała przekąska dla osób, które pragną spędzić wieczór w gronie bliskich przyjaciół.

Przed pieczeniem pierożki dobrze jest pozostawić na blaszce przez około 15 minut, a następnie pieczemy je na drugim poziomie od dołu piekarnika.

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ciasto rozmrozić.
Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać i podsmażyć na maśle około 10 minut.

Następnie wymieszać z mielonym mięsem, jajkiem, śmietaną i tartą bułką.
Mocno przyprawić solą, pieprzem, skórką cytrynową i gałką muszkatołową.

Płaty ciasta ułożyć jeden na drugim i wywałkować na duży prostokąt grubości około 3 cm.
Następnie pokroić na kwadraty o boku około 12 cm.

Pośrodku każdego kwadratu położyć łyżeczkę farszu, składać je tak, aby powstały trójkątne pierożki.
Pierożki ułożyć na opłukanej zimną wodą blasze.
Żółtko rozmącić z mlekiem, posmarować pierożki i posypać ziarnem sezamowym.

Następnie wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut w temperaturze 225°C.

Czas wykonania 2 godz i 35 minut:
przygotowanie - 120 minut,
smażenie - 10 minut,
pieczenie - 25 minut.
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 4626
Ile porcji: 9
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Pierogi - ciasto podstawowe
Farsz do uszek lub pierogów
Ciasto na pierogi podstawowe

Ciasto na pierogi podstawowe

mala#

Dodane przez:

mala

2008-12-24
Pierogi z jagodami

Pierogi z jagodami

mala#

Dodane przez:

mala

2008-12-24

Komentarze

Do przepisu na: Pierożki mięsne z ciasta francuskiego

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014