Kategorie przepisów

Pierś z kurczaka w sosie śmietanowo - koperkowym

Opis

Najlepiej podawać z makaronem, "wstążki długie Nr 11" z Lubelli.
Jest to sposób na smaczny i szybki obiad.

Składniki

Sposób przyrządzenia

Pierś z kurczaka kroimy w dużą kostkę, wrzucamy na rozgrzaną oliwę (oliwy niewiele) i podsmażamy, zalewamy całą śmietaną (najlepiej nadająca się śmietana, to łaciata w kartoniku, nie zważy się na pewno!), dodajemy pieprz biały wg. uznania i dusimy, do momentu, aż mięso będzie miękkie i kruche. Wrzucamy koperek i danie gotowe.
Ocena przepisu: 4 (15 gł.)
Wyświetlenia: 23863
Ile porcji: 2
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Pierś z kurczaka w sosie śmietanowo - koperkowym
annorl1#

Dodane przez:

annorl1

2008-11-11
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 6 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Kotlet drobiowy

Kotlet drobiowy

Danusia19671#

Dodane przez:

Danusia19671

2008-09-08
Udka kurczaka

Udka kurczaka

jotka#

Dodane przez:

jotka

2008-09-14
Potrawka z drobiu

Potrawka z drobiu

Danusia19671#

Dodane przez:

Danusia19671

2008-11-03
Potrawka z drobiu

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Pierś z kurczaka w sosie śmietanowo - koperkowym

!pikko#

!pikko

2012-07-26 08:46:52

ja bym dodała do tego jeszcze odrobinę soku z cytryny
!iko#

!iko

2010-06-23 16:49:38

no calkiem calkiem

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014