Kategorie przepisów

  • MojePrzepisy.pl
  • Pizza, prosta, szybka, wyrośnięta..myk, myk i jest ! polecam!

Pizza, prosta, szybka, wyrośnięta..myk, myk i jest ! polecam!

Opis

Pizza, prosta, szybka , wyrośnięta. myk, myk i jest ! polecam!***** 2-4os.
foto oczywiście poglądowe (ta miała ok. 3-4 cm wys.).
PS warto kupić taką blaszkę są w różnych marketach w cenie 12-25zł za szt. (30cm),
używam do różnychhhhhhhhhh rzeczy :)

Składniki

Sposób przyrządzenia

Wszystko mieszamy "olej na sam koniec" (aby nie było grudek) w misce lub garnku (co mamy tego użyjemy)
Ciasto wykładamy na UPRZEDNIO! wysmarowaną blachę (lekko olejem)
blacha dość wysoka (taka jakie mamy w domach - rant ok. 5-7 cm)
Należy pamiętać aby nasze ciasto NIE zajmowało więcej niż
1-1,5 cm wysokości - w blasze, (nie wyrośnięte)
(aby nie powstała nam drożdżówka - potem :) chcemy przecież pizze)
Wyrównywać ciasto można zwilżoną ręką, bez znaczenia czy olejem, czy wodą.
Na wierzch ciasta smarujemy sos:
(co do sosu - myślę o blasze ok. ~~ 30x40cm~~ jakiejś o zbliżonych wymiarach)
Wystarczy zakupić w sklepie 1 puszkę pomidorów bez skóry "pellati"
(pojemność ok. 1 szklanki) i zmiksować, czy nawet dobrze rozbełtać widelcem,
do sosu można dodać czy szc. kw. cytrynowego czy troszkę czosnku plus szc. cukru, soli i pieprzu czy papryki, oregano/bazylia/majeranek.....jak kto woli:)
Po posmarowaniu sosem naszego ciasta wysypujemy starty ser - NIE za grubo! ot tak aby było (20-40dkg), no i jakieś dodatki ......niech to będzie np.:
cebula, papryka, i może kapary może krewetki ?
Co dasz to będzie a na pewno będzie ok. :))
...........
Nasz urobek odstawiamy w jakieś ciepłe miejsce aby trochę urosło.
Po jakimś czasie wstawiamy do nagrzanego (nie koniecznie) piekarnika, co do temperatury pieczenia:
piec można w wielu temperaturach czy wstawisz na 180 C, czy na 220, 250, nawet na 300, Twój wybór. Czym niższa tym dłużej będzie się piekło, ale! czym niższa tym większe szanse ze jej nie spieczemy:). Nie przegapimy i mamy czas na inne delicje bo pizza to tylko jakaś tam
przekąska dla ZGŁODNIAŁEGO CZŁEKA:)), ale ! zrobiona własnoręcznie !!
hoho .......co to za specjał:)))
Zachęcam do pracy i życzę smacznego !
Pozdrawiam bardzo serdecznie
Kucharz *****
Ocena przepisu: 3 (33 gł.)
Wyświetlenia: 19989
Ile porcji: 3
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Pizza, prosta, szybka, wyrośnięta..myk, myk i jest ! polecam!
#

Dodane przez:

2007-11-08
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 9 osób, dodaj i Ty

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Pizza :)

Pizza :)

Andzia89#

Dodane przez:

Andzia89

2010-01-28
Szybka pizza

Szybka pizza

michasia73#

Dodane przez:

michasia73

2008-04-18
Ciasto grube - Pizza jak z Pizza Hut

Ciasto grube - Pizza jak z Pizza Hut

ziperx#

Dodane przez:

ziperx

2010-01-05
ciasto
Pizza bez drożdży

Pizza bez drożdży

madlenn#

Dodane przez:

madlenn

2008-05-02

Zobacz wszystkie (12)

Komentarze

Do przepisu na: Pizza, prosta, szybka, wyrośnięta..myk, myk i jest ! polecam!

!julka#

!julka

2009-02-16 14:36:23

wygląda nie żle ale czy dobre:P??

2009-02-02 12:01:18

TAK TEZ MOZNA ALE TYLKO POCZYTAC
!wera#

!wera

2008-08-04 19:48:04

zwariowany i głupi przepis szkoda casu

2008-04-21 14:38:43

Ten KUCHARZ miał bardzo duże poczucie humoru!!!
!Smiechu warte !#

!Smiechu warte !

2008-04-01 22:38:03

To nie jest przepis na pizze nie radze probowac to robic!
Ja nie probowalam ale po tym co "kucharz" tu wypisuje to raczej strata czasu.
Ciasto musi rosnac dosc dlugo a temp. pieczenia pizzy powinna byc jak najwyzsza!
Chyba "kucharz" nigdy nie jadl/piekl dobrej pizzy!!!
!pizzeria#

!pizzeria

2008-02-03 23:06:16

ooo KUCHARZ widać że z ciebie nie kucharz temperatura od 180 do 300 no owszem ale do każdej temperatury inne ciasto bo te na 300 to w 180 się wysuszy a nie upiecze a te na 180 w 300 sie spali po 4 minutach. no i te jajko fuj ochyda musi być
!reksio1#

!reksio1

2008-01-22 18:40:45

może pycha????
a noże nie????
!Kamila#

!Kamila

2008-01-22 14:12:00

To jest niedobre robilam wedug przepisu

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014