Kategorie przepisów

Pleśniak :)

Opis

Ciasto jest na prawdę rewelacyjne!! szybko się robi, mało kosztuje, a jest przepyszne:D:D:D

Składniki

Sposób przyrządzenia

Żółtka, mąkę, cukier waniliowy, margarynę i proszek do pieczenia wyrobić na jednolitą masę. Podzielić na 3 części. Do jednej części dodać kakao.

Jedną część ciasta (bez kakaa) wyłożyć wysmarowany spód blachy. Na nim rozprowadzić dżem, na to Zamrożona jasna masę zetrzeć na tarce.

Na to wyłożyć ubitą pianę z jedna szklanką cukru. Następnie zetrzeć zamrożona masę z kakaem...

Piec 40 minut w 180-200 stopniach
Ocena przepisu: 4 (47 gł.)
Wyświetlenia: 56475
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Pleśniak :)
Danusia19671#

Dodane przez:

Danusia19671

2008-12-04
Pleśniak
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 27 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Tort Pavlowej

Tort Pavlowej

martita503#

Dodane przez:

martita503

2006-09-27
Chrusty

Chrusty

tetetka#

Dodane przez:

tetetka

2008-10-12
Chrusty
Ciasto ze śliwkami

Ciasto ze śliwkami

#

Dodane przez:

2008-12-31

Zobacz wszystkie (30)

Komentarze

Do przepisu na: Pleśniak :)

2013-02-18 20:39:33

Można dodać jabłka, lub powidła śliwkowe:)
!tera25#

!tera25

2012-07-10 11:47:09

ja zamiast dzemu daje jablka starte na tarce pychota:)

2011-11-07 19:16:40

Jak dla mnie to najlepszy pleśniak jakiego w życiu jadłam :)
!elat59#

!elat59

2011-06-08 20:49:23

Nie wiem kiedy siostra Anastazja opublikowała ten przepis,ale ja go piekłam już 25 lat temu,tez dostałam od starej kucharki z przedszkola.
tylko ,ze ja jeszcze podpiekam pierwsza część ciasta ok 10 min,a potem kładę resztę i piekę do końca.
!Ela#

!Ela

2010-05-01 20:21:39

no placek miodzio!!!!!!!!!!!! dziękuje za ten przepis, miałam sporo przepisow na to ciasto ale to po prostu REWELACJA!!
!Aga#

!Aga

2010-04-11 13:01:13

Ja do pleśniaka dodaję jescze bakalie ( pokrojone drobno orzechy, szuszone morele,pokruszone migdały itd.)Jest jeszcze lepszy, układam je na powidłach lub dżemie.
!Ania#

!Ania

2010-02-18 14:30:33

pyszne:)
!Renata#

!Renata

2010-01-23 15:44:48

Pyszne ciacho :) Rzeczywiście pleśniaka zdarza mi się pałaszować od bardzo dawna w wielu domach, ale sama nie piekłam bo wciąż gubiłam przepis darowany mi przez gospodynie :) A siostra Anastazja tych przepisów nie wymyśliła - tylko je zebrała w książkach.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014