Kategorie przepisów

Płucka w kwaśnym sosie

Składniki

Sposób przyrządzenia

Płucka dokładnie umyć (wyciąć tchawicę, jeśli jest). Włoszczyznę oczyścić, umyć, wrzucić na wrzątek,zagotować.
Następnie włożyć płucka, posolić, dodać kilka ziaren pieprzu i listek laurowy.
Gotować pod przykryciem ok. 1 i 1/2 godziny.
Płucka wyjąć, przestudzić i pokroić w słupki. Cebule obrać i posiekać.
W rondlu rozgrzać masło, usmażyć cebulę na złoto.
Dodać mąkę, zasmażyć.
Wlać szklankę wywaru.
Mieszając, zagotować, posolić, przyprawić do smaku sokiem z cytryny, pieprzem i cukrem.
Wlać śmietanę, włożyć płucka.
Przed podaniem podgrzać.
Ocena przepisu: 3 (3 gł.)
Wyświetlenia: 2900
Ile porcji: 5
Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Złociste racuszki z jabłkami

Złociste racuszki z jabłkami

aseret#

Dodane przez:

aseret

2009-06-03
Nadziewane kluski ze skwarkami

Nadziewane kluski ze skwarkami

aseret#

Dodane przez:

aseret

2011-02-27
Kluski nadziewane mięsem z surówką
Chipsy domowe

Chipsy domowe

przepisy55#

Dodane przez:

przepisy55

2009-04-05
Chipsy domowe
Pieczarki w cieście

Pieczarki w cieście

madi356#

Dodane przez:

madi356

2010-01-12

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Płucka w kwaśnym sosie

!Niki0871#

!Niki0871

2011-11-29 08:11:00

Dobry ;)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014