Kategorie przepisów

Przepis na Pomarańcze z grilla

Składniki

Pomarańcze z grilla - jak zrobić

Pomarańcze szorujemy szczoteczką, wycieramy ręcznikiem papierowym. Ostrym nożem kroimy w grube plastry (ok 2 cm) smarujemy likierem i odstawiamy na 15 minut. Masło rozpuszczamy i tak jak wcześniej likier, pędzelkiem rozprowadzamy po pomarańczach z obu stron. Posypujemy cukrem pudrem i kładziemy na ruszt. Pieczemy po 5 minut z obu stron, podajemy ciepłe.
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 1868
Ile porcji: 5
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Pierś po Hawajsku

Pierś po Hawajsku

Opolanka

Dodane przez:

Opolanka

2010-04-21
Schab z boczkiem

Schab z boczkiem

Opolanka

Dodane przez:

Opolanka

2010-04-21
Szaszłyki

Szaszłyki

eureka

Dodane przez:

eureka

2010-04-28
Karczek pieczony z pieczarkami

Opinie i komentarze

Do przepisu na: Pomarańcze z grilla

2016-09-29 23:44:08

Fajna , grillowana pomarańcza.

2010-04-20 22:18:36

Fajne, do wypróbowania jak tylko rozpocznę sezon grillowy :)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2017