Kategorie przepisów

Prażucha z ziemniaków

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ziemniaki gotować i kiedy będą już na wpół miękkie, wsypać mąkę, przykryć garnek. Gdy ziemniaki się ugotują, zdjąć pokrywkę, potrzymać jeszcze na małym ogniu aby woda odparowała. Ugnieść ziemniaki na gęstą, jednolitą masę. Łyżką umaczaną w tłuszczu nakładać porcje na talerze. Polać tłuszczem z podsmażoną cebulą.
Ocena przepisu: 3 (5 gł.)
Wyświetlenia: 6912
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Prażucha z ziemniaków
aseret#

Dodane przez:

aseret

2008-11-29
Prażucha z ziemniaków i mąki z barszczem z bursczków
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Krokiety z ziemniaków

Krokiety z ziemniaków

#

Dodane przez:

2009-03-13
Placki marchewkowo - owsiane

Placki marchewkowo - owsiane

donia84#

Dodane przez:

donia84

2007-12-02
Uszka

Uszka

danusia#

Dodane przez:

danusia

2008-10-12
Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

#

Dodane przez:

2008-11-04
Fasolka po bretońsku

Zobacz wszystkie (3)

Komentarze

Do przepisu na: Prażucha z ziemniaków

!Tomasz#

!Tomasz

2010-02-14 18:34:43

Spodziewałem się, że będzie to prażucha z samej mąki, a tu okazało się, że z ziemniaków.
Z przyjemnością wypróbuję.
!Jadwiga#

!Jadwiga

2010-02-10 19:07:02

ja też pamiętam prażuche mojej mamy z pysznym zsiadłym mlekiem-takim co można było kroic nożem-ja podaję prażuchę z maślanką,uwielbiam z barszczem szczawiowym,dobra jest też z wszelkimi chłodnikami.

2008-11-26 22:57:54

mmm, ależ to jest pyszne,
Mój tato bardzo często robił taką prażuchę... właśnie przyszło mi na myśl, by wstawić ten przepis, ale gdy wrzuciłam w przeglądarkę, okazało się, że przepis ten znam nie tylko ja.

A wracając do tematu, prażucha jest przepyszna podana z barszczem z czerwonych buraków.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014