Kategorie przepisów

Pstrąg smażony

Składniki

Sposób przyrządzenia

Obrać czosnek, cztery ząbki zostawić, pozostałe drobno posiekać. Masło utrzeć na puch z sokiem z cytryny, stopniowo dodając posiekany czosnek i koperek. Owinąć w folię i wstawić do lodówki. Sprawić i umyć pstrągi, po czym skropić sokiem z cytryny (łyżka), natrzeć solą i pieprzem. Do środka każdej ryby włożyć ząbek czosnku. Obtoczyć w mące ryby i smażyć na złoty kolor w oleju na wolnym ogniu. Pstrągi podawać obłożone wiórkami masła czosnkowego.
Ocena przepisu: 4 (2 gł.)
Wyświetlenia: 5686
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 50min.
Czas przygotowania: 50 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Pstrąg w galarecie

Pstrąg w galarecie

aasiik#

Dodane przez:

aasiik

2010-12-12
Pstrąg na toście

Pstrąg na toście

ewkamarchewka#

Dodane przez:

ewkamarchewka

2011-01-07
Pstrąg królewski

Pstrąg królewski

beti8904#

Dodane przez:

beti8904

2011-02-21
Pstrąg w galarecie

Pstrąg w galarecie

kuchcikmix#

Dodane przez:

kuchcikmix

2011-03-06

Komentarze

Do przepisu na: Pstrąg smażony

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014