Kategorie przepisów

Pstrąg w galarecie babci

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ryby oskrobać że szlamu ostrym nożem, umyć pokroić na dzwonka. Włoszczyznę obrać przekroić na kawałki. Dzwonka pstrąga włożyć do garnka, na to ułożyć przyprawy, jarzynkę i warzywa, zalać wodą, wody ma być tyle żeby wszystko było przykryte, gotować 30 min na bardzo malutkim ogniu. Ugotowaną rybę wyjąć łyżką cedzakową, delikatnie zdjąć z pstrąga skórkę. Ułożyć na głębokim półmisku, przybrać zieleniną, jajkami na twardo, cząstkami pomidorów i zielonym groszkiem. Żelatynę namoczyć w zimnej przegotowanej wodzie, gdy spęcznieje dodać do gorącego wywaru, i dobrze wymieszać aż się rozpuści, ma być około 900 ml wywaru doprawić cukrem, sokiem z cytryny i pieprzem. Przecedzić wywar 2 razy przez sitko, następnie przez gazę. Gdy wywar wystygnie i zacznie tężeć, polewać łyżką na pstrąga. Odstawić do lodówki do zastygnięcia. Smacznego.
Ocena przepisu: 4 (4 gł.)
Wyświetlenia: 30243
Ile porcji: 7
Łączny czas przyrzadzenia: 10min.
Czas przygotowania: 10 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Aromatyczny pstrąg

Aromatyczny pstrąg

Marmolada#

Dodane przez:

Marmolada

2009-12-05
Przed upieczeniem.
Pstrąg opiekany z papryką

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Pstrąg w galarecie babci

!Paweł#

!Paweł

2011-12-18 20:03:43

a co z rodzynkami?

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014