Kategorie przepisów

Pyszne nerki wieprzowe

Opis

Jeśli chcemy, by nerki po przyrządzeniu nie miały przykrego zapachu - należy je przekrajać wzdłuż na płasko (jeśli mrożone - należy całkowicie rozmrozić), wykrajać wszystkie białe kanaliki i żyłki, włożyć następnie na lekko posolony wrzątek - obgotować przez 5 minut.

Składniki

W sezonie

Sposób przyrządzenia

Sprawione mięso nerek pokroić w cieniutkie płatki. Obsypać mąką, włożyć na mocno rozgrzany na patelni tłuszcz, obsmażyć przez 5 minut; przełożyć do rondla, dodać paprykę pokrojoną w krążki, wypestkowaną, podlać odrobiną wody (2-3 łyżki) wlać śmietanę i dusić 15 minut.
Podawać z kaszą na sypko lub ziemniakami puree i surówką.
Ocena przepisu: 5 (3 gł.)
Wyświetlenia: 14051
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Pyszne nerki wieprzowe

!kucharski#

!kucharski

2013-03-21 11:55:56

Głupoty piszesz...
!zocik#

!zocik

2011-03-10 19:50:49

hej dodałem cebulki zamiast papryki(wczesniej zeszklona) i lekko kwasnawy jogurt. Super przepis, pyszny obiadek, polecam rowniez z ogórami!! pozdr.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014