Kategorie przepisów

Pyszny budyń bez mleka

Składniki

Sposób przyrządzenia

Budyń przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu.
Z odmierzonej porcji soku odlewamy 1/4 szklanki i wsypujemy do niej proszek budyniowy.

Pozostały sok zagotowujemy, a gdy się zacznie gotować dodajemy rozrobioną masę budyniową.
Zagotowany, gęsty budyń odstawiamy do wystudzenia.

W tym czasie ubijamy śmietanę.
Ubitą śmietanę mieszamy delikatnie z przestudzonym budyniem.
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 3458
Ile porcji: 2
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Pyszny budyń bez mleka
aseret#

Dodane przez:

aseret

2009-02-02
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Budyń Orzechowo Śmietankowy

Budyń Orzechowo Śmietankowy

Artur123#

Dodane przez:

Artur123

2009-02-11
Budyń Orzechowo Śmietankowy
Budyń z sokiem malinowym

Budyń z sokiem malinowym

lyla260#

Dodane przez:

lyla260

2009-02-28
BUDYŃ..
budyń śmietankowy

budyń śmietankowy

eureka#

Dodane przez:

eureka

2009-02-25
budyń śmietankowy

Zobacz wszystkie (5)

Komentarze

Do przepisu na: Pyszny budyń bez mleka

2012-05-12 14:11:34

Takiej wersji jeszcze nia jadłam, a dodanie śmietanki to ciekawy pomysł, muszę spróbować.

2010-01-13 00:13:18

Sok daje nam smak..a zamiast mleka dodajemy do ugotowanego soku śmietanę.

2010-01-12 12:58:12

budyń gotowany na soku... Nigdy o takim nie słyszałam ale z pewnością jest pyszny.

2009-06-13 22:15:18

Najlepiej śmietankowy, ale to kwestia gustu... może być i waniliowy...byle nie czekoladowy.

2009-06-08 19:15:03

` . Pytanie : Czy budyń ma być waniliowy ? .

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014