Kategorie przepisów

Rizotto

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ryż gotujemy na sypko (albo wykorzystujemy nadmiar z obiadu), pieczarki i cebule drobno siekamy i przesmażamy na odrobinie oleju, mięso kroimy w drobna kostkę, siekamy natkę, odsączamy groszek.

Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem i gałką, tak aby wyczuwalny był jej smak.
Przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy startym serem i zapiekamy około 20 min. - średni ogień.

Podajemy z sosem pomidorowym.
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 2678
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Ryż na sypko

Ryż na sypko

gosiulka199011232#

Dodane przez:

gosiulka199011232

2009-11-22
Kotlety z ryżu

Kotlety z ryżu

lena#

Dodane przez:

lena

2009-11-17
Ryż z owocową śmietaną

Ryż z owocową śmietaną

aseret#

Dodane przez:

aseret

2009-03-18

Zobacz wszystkie (4)

Komentarze

Do przepisu na: Rizotto

2009-03-17 19:27:02

Więcej humoru?? nie mnie nie potrzeba...am go naprawdę dużo... i też pozdrawiam

2009-03-17 09:04:43

No wybacz za dociekliwość, ale jeśli ma to być zapiekane w piekarniku to chciałabym znać temperaturę zapiekania. Zainteresował mnie twój przepis i dlatego pytam, a ty oczywiście musisz być zgryźliwa. Trochę więcej poczucia humoru życzę... :) Pozdrawiam

2009-03-16 16:25:15

a "średni ogień - to taki, który mieści się miedzy największym przekręceniem pokrętła gazu a minimalnym - oszczędnym.

2009-03-12 14:14:28

a co znaczy sformułowanie "średni ogień

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014