Kategorie przepisów

Rogaliki francuskie

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ciasto rozmrozić i rozwałkować. Pokroić na kwadraty o boku 10 cm, a następnie na trójkąty. Na każdym trójkącie ułożyć kostkę czekolady, zawinąć w ciasto, formując rogalik. Mocno zlepić brzegi. Rogaliki posmarować żółtkiem roztrzepanym z łyżką wody i cukrem. Piec w temperaturze 200 stopni przez 15 minut.
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 932
Ile porcji: 15
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Żabki Kamili

Żabki Kamili

bernika#

Dodane przez:

bernika

2011-03-27
Muffinki PIEGUSKI

Muffinki PIEGUSKI

karolka86#

Dodane przez:

karolka86

2011-04-06
Babka cytrynowa

Babka cytrynowa

Angela94#

Dodane przez:

Angela94

2011-04-22
Ciasteczka francuskie dyniowe

Ciasteczka francuskie dyniowe

Justine#

Dodane przez:

Justine

2011-06-01

Komentarze

Do przepisu na: Rogaliki francuskie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014