Kategorie przepisów

Rolada biszkoptowa

Składniki

Sposób przyrządzenia

Żółtka utrzeć z cukrem, dodać 2 łyżki wrzącej wody, wymieszać, mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia, dodać do masy żółtkowej i dokładnie wymieszać.

Na końcu połączyć z ubitymi białkami, delikatnie wymieszać.

Prostokątną formę wyłożyć pergaminem, piec 20min. w temp.180-190 stopni. Dużą prostokątną ścierkę zwilżyć, wyłożyć na nią ciasto posypane cukrem pudrem.

Pergamin skropić wodą, zdjąć, zwinąć roladę i odstawić do wystygnięcia, schłodzone ciasto rozwinąć, posmarować masą i zwinąć roladę.
Ocena przepisu: 3 (4 gł.)
Wyświetlenia: 3275
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 75 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Rolada biszkoptowa
Danusia19671#

Dodane przez:

Danusia19671

2009-05-23
Rolada biszkoptowa

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Ciasto capuccino z bitą śmietaną

Ciasto capuccino z bitą śmietaną

ewelosa#

Dodane przez:

ewelosa

2009-01-03
Pyszne i ładnie prezentujące się
Jabłecznik teściowej

Jabłecznik teściowej

ewelosa#

Dodane przez:

ewelosa

2009-01-04
Kawałek ciepłego jabłecznika
Ciasto włoskie

Ciasto włoskie

ewelosa#

Dodane przez:

ewelosa

2009-01-10
Tym razem z żurawiną i orzechami :)

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Rolada biszkoptowa

2009-06-03 22:30:21

Pyszna rolada. Proponuje jeszcze przed zwijaniem ciasto posmarować lekko olejem wtedy się nic nie łamie

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014