Kategorie przepisów

Rolada z wędzoną makrelą

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ugotowane ziemniaki przepuścić przez maszynkę, dodać jajko, sól, utartą gałkę muszkatołową, wymieszać, dodać mąkę, zagnieść ciasto. Makrele obrać ze skóry i ości, mięso rozdrobnić widelcem.

Drobno pokrajaną cebulę podsmażyć w tłuszczu, dodać razem z surowym jajkiem do makreli, wymieszać, uformować wałek. Z ciasta zrobić prostokąt. Ułożyć nadzienie pośrodku, zawinąć brzegi, zacisnąć.

Włożyć roladę do wysmarowanej tłuszczem blachy, posmarować olejem, upiec. Podawać na gorąco z sosem pomidorowym i sezonową surówką.
Ocena przepisu: 2 (2 gł.)
Wyświetlenia: 1301
Ile porcji: 2
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Komentarze

Do przepisu na: Rolada z wędzoną makrelą

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014