Kategorie przepisów

Rosół z kluskami i wątróbką

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ugotować kluski i zielony groszek w wodzie, odcedzić i włożyć do rosołu. Wątróbki oczyścić z twardych części, pokrajać na kawałki i przesmażyć na maśle (nie przypalić). Dodać do rosołu, przyprawić. Przed podaniem posypać utartym twardym serem i pietruszką.
Można również dodać gotowany ryż. Przepis pochodzi z książki Pt. „Kuchnia włoska” autorstwa Pani Marii Iwaszkiewicz i Pana Stanisława Włodka.
Ocena przepisu: 5 (1 gł.)
Wyświetlenia: 735
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 20 min.
Czas gotowania: 25 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Czerwona papryka

Czerwona papryka

eureka#

Dodane przez:

eureka

2011-01-28
Cannelloni z farszem z mięsa

Cannelloni z farszem z mięsa

eureka#

Dodane przez:

eureka

2011-01-26
Pomidory faszerowane z ryżem

Pomidory faszerowane z ryżem

eureka#

Dodane przez:

eureka

2010-11-02
Mój rosół z kaczki

Mój rosół z kaczki

malinka18#

Dodane przez:

malinka18

2010-08-01

Komentarze

Do przepisu na: Rosół z kluskami i wątróbką

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014