Kategorie przepisów

Przepis na Różyczki do barszczyku

Składniki

Różyczki do barszczyku - jak zrobić

Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia. Dodać margarynę i posiekać nożem. Dodać szczyptę soli, żółtka i śmietanę. Zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce ok 30 minut.

Ciasto wyjąć, rozwałkować i literatką lub dużym kieliszkiem wycinać kółka. Takiej samej wielkości wyciąć kółka z szynki. Układać po trzy kółka tak by na siebie nachodziły. Na nie położyć kółeczka z szynki. Razem zwinąć tworząc rulonik. Przeciąć na połowę.
W ten sposób powstaną dwie różyczki za jednym zawinięciem.

Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia zostawiając odstępy.

Piec ok 20 minut w temp. 180 stopni.
Podawać do barszczyku.
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 1017
Ile porcji: 8
Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
Czas przygotowania: 40 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

<
Różyczki do barszczyku
beatkaa153

Dodane przez:

beatkaa153

2013-03-31
>

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Susz warzywny domowy

Susz warzywny domowy

goska239

Dodane przez:

goska239

2013-08-31
Gotowy susz
Wywar z warzyw mieszanych

Wywar z warzyw mieszanych

goska239

Dodane przez:

goska239

2013-08-31
Wywar z warzyw mieszanych

Opinie i komentarze

Do przepisu na: Różyczki do barszczyku

2013-04-05 08:22:32

Ja dodałabym plasterek boczku. Takie różyczki z barszczem muszą być pyszne, zawsze u mnie do barszczu jest krokiet albo paszteciki. Fajny pomysł.

2013-04-04 23:15:53

Podajesz je na zimno czy gdy są jeszcze ciepłe?

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2017