Kategorie przepisów

Przepis na Ryba po grecku

Opis

Pyszne na codzień i od święta - świetne na Boże Narodzenie!

Składniki

Ryba po grecku - jak zrobić

Usmażyć rybę. Warzywa zetrzeć, dodać trochę wody, osolić, dodać troszkę oliwy i gotować do miękkości. Na koniec dodać przecier, pieprz, cukier biały kryształ Królewski - do smaku. Rybę zalać gorącymi warzywami. Podawać zimne.

P.S. Możemy także zrobić to z karpia - jest świetne na Boże Narodzenie!
Ocena przepisu: 3 (108 gł.)
Wyświetlenia: 213099
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

<
Ryba po grecku
mala

Dodane przez:

mala

2008-12-22
Ryba po grecku
gajdanka

Dodane przez:

gajdanka

2008-12-29
Ryba po grecku
>
Ten przepis ma w ulubionych 42 osób, dodaj i Ty

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Makowiec japoński

Makowiec japoński

SYLWIA

Dodane przez:

SYLWIA

2008-12-04
Ciasteczka z okienkiem ;)

Ciasteczka z okienkiem ;)

Riolka

Dodane przez:

Riolka

2006-12-05
Śledzie

Śledzie

rafaellow

Dodane przez:

rafaellow

2008-12-19

Opinie i komentarze

Do przepisu na: Ryba po grecku

2013-02-28 19:19:26

Wyszło świetnie Będę polecał ten przepis znajomym
!no nie#

!no nie

2013-02-26 11:15:14

ale z ciebie kucharka!!! ile soli i pieprzu??? przecież wiadomo ze do smaku a nie kilogramy....

2012-06-19 16:14:42

widzę że przepis sprawdzony już przez wielu, musi być taka ryba pyszna, trochę ziół bym dodała

2012-03-30 22:24:49

nie ma to jak rybka po grecku - choć nie ma nic wspólnego z Grecją...

2011-11-12 21:22:29

Ja tak samo, ale w końcu się nauczyłem chociaż rzadko robię ale zawsze ze strachem że coś nie wyjdzie ;)

2011-09-05 11:09:20

bardzo lubię, ostatnio nawet na wigilie jemy
!helenw#

!helenw

2011-05-19 12:13:39

Wspaniałe danie można podawać na zimno i na ciepło. Ja duszę warzywa z cebulą, startym świeżym imbirem i odrobiną kurkumy.Warto spróbować!
!nieznajoma#

!nieznajoma

2011-03-14 16:31:54

a przecier pomidorowy ma być mały czy duży???
!gotująca#

!gotująca

2011-03-03 15:40:34

do tej ryby nie polecam dodawać cukru. Warzyw się nie gotuje, dusić na wolnym ogniu potem dodać przecier, szczypte cary, i wycisnąć sok z połowy cytryny ! Ja nie smażę wcześniej ryb, wystarczy surową wsunąć pod miękkawe już warzywa i podusić chwilę- taka jest zdrowsza !

2010-12-20 20:58:00

Do anny!Tego typu przepis na rybkę może być bazą do naszej fantazji i smaku.Reszta należy do nas i naszego podniebienia.

2010-12-20 20:51:57

Oczywiście rybę trzeba dobrze przyprawić.Ja dodaję do warzyw cebulę.Doprawiam solą.pieprzem,papryką słodką,cukrem,ziołami włoskimi,koncentratem pomidorowym.Podaję na zimno i na ciepło.Smacznego !
!Mazgaj#

!Mazgaj

2010-08-24 13:54:42

Koszmar stołówek szkolnych :)

2010-07-10 20:35:20

Wspaniały przepis często ją kupowałam bo nie wiedziałam jak można to samemu zrobić
!Agusia#

!Agusia

2010-01-27 15:45:36

rybka- pycha
gotowanie to sztuka, a nie apteka. Po prostu doprawic do smaku!
przepis ma byc inspiracja, doborem składników.
W wielu przepisach jest cukier- ja używam słodkich marchewek i jabłka.
komentarz typu ile soli czy czegoś...nie na miejscu
!koolejarz#

!koolejarz

2009-12-24 16:34:42

baaaardzo polecam ;] szybki, prosty i smaczny przepis ;] co do proporcji to raczej każdy wie co i w jakich ilościach lubi a poza tym gotując powinno się stale kontrolować(próbować) to co się robi pozdrawiam :)
!anna ze slaska#

!anna ze slaska

2009-12-24 08:09:13

niestety przepis podany bardzo lakonicznie,wręcz niedbale,a komentarze pozytywne to chyba autorka wystawiła sobie sama.Jak rozumiec"pieprz 1,sól 1" itp.co to ma byc,1kg.1g.czy jedna uncja.Smażenie lub duszenie warzyw też podane byle jak.Jezeli ktos chce zrobic naprawde dobra rybe po grecku,prosze przeczytac kilka przepisow,a potem wybrac najlepszy.Do autorki - radzę zerknąc na inne przepisy ryby po grecku,a potem zabrac się za pisanie.
!czesc jestem ewa z nad morza #

!czesc jestem ewa z nad morza

2009-12-22 22:01:06

wlasnie zamieram zrobic na wigilje
!ewa z nad morza #

!ewa z nad morza

2009-12-22 21:58:26

wlasnie przetrztalam ten przepis i zrobie na wigilje pozdrowjenia

2009-12-20 09:54:58

Zobaczymy! ; )
!kiki#

!kiki

2009-12-01 13:26:13

bardzo smaczne polecam wszystkim a szczegulnie kobietom rybka mniam

2009-11-23 16:16:14

A ja nie polecam dusić w occie.

2009-02-04 16:59:54

po prostu smaczne
!Gosia#

!Gosia

2008-12-29 20:42:40

Ryba po grecku -the best.Ja szukam coś na wieczór sylwestrowy.
!kawaska#

!kawaska

2008-12-27 21:01:15

ja oprócz cebulki dodaje jeszcze pora jak mam
!jola76#

!jola76

2008-12-27 13:07:55

co do tej ryby to ja dusze cebulke w odrobinie octu,czy tak tez ktos robi?niepamietam skad znam ten przepis,

2008-12-26 22:01:41

Kiedy warzywa będą się podduszać proponuję do nich dodać 1 łyżeczkę musztardy stołowej, dzięki niej warzywa będą mieć lepszy zaostrzony delikatnie smak

2008-12-26 18:56:51

Cebula też jest potrzebna do rybki po grecku.
!!Goska#

!!Goska

2008-12-23 13:41:26

JA TAM DODAJE MAJONEZY PYSZNE
!!GOSKA#

!!GOSKA

2008-12-23 13:37:11

no niewiem ja tam dodaje majonezu
PYSZNE SPRUBUJCIE
!marcheva#

!marcheva

2008-12-22 21:58:09

ryba po grecku plus lyzeczka musztardy do sosu-rewelka! DZIEKI VIGA
!Viki#

!Viki

2008-12-22 18:52:49

rybka bardzo dobra porostu paluszki lizać.
!koneserka#

!koneserka

2008-12-18 00:18:11

aby danie to było dietetyczne ja zamiast rybę smażyć gotuję ją na b.małym ogniu w jarzynowym wywarze i gorącą(odsączoną)przykrywam uduszonymi też gorącymi warzywami z sosem.Jest o wiele smaczniejsza od smażonej i zdrowsza,SMACZNEGO!
!agnieszka#

!agnieszka

2008-12-16 19:09:36

rybka palce lizać
!Vikmik#

!Vikmik

2008-10-21 14:25:17

Ryba po grecku jest jeszcze smaczniejsza i jest z sosem na przykład do cous cous jak się do warzyw doda sos gracki. Wtedy to nie tylko ryba w warzywach ale i ryba w sosie z warzywami i można to zrobić na normalny codzienny obiad. Polecam wszystkim, którzy maja dość suchej smażonej ryby na obiad. a rybę powinno się jeść jak najczęściej.
!Lukrecjuszka#

!Lukrecjuszka

2008-07-11 13:45:59

cebulka to podstawa, ja dodaje troche przecieru i reszte keczupu mniam mniam warto!!!!!!

2007-12-21 11:11:41

a ja dodaję jeszcze pół strtego korzenia pietruszki i kawałek startego selera.
!Goska#

!Goska

2007-10-20 08:30:09

Ja podsmazam cebule,dodaje starte marchew,sol pieprz ,przecir pomidorowy i w sporo wody zeby wyszedl sos.
!vilga#

!vilga

2007-10-17 11:18:17

Moja Mama robila podobnie ale koniecznie trzeba dodac troche soku z cytryny i jedna lyzeczke musztardy. Kochani, jezyk ucieka w..... Sprobujcie sami!!!!!!!
!andzia#

!andzia

2006-12-26 19:16:41

Jest ok. ale na drugi dzień! pytanie: ile trzeba dodać wody?
!monika#

!monika

2006-11-29 15:17:28

Jeszcze pyszniejsze jak kazdy kawałek ryby obtoczysz w jajku,mące i bulce tartej.Dużo pracy ale smak doskonały.
! Agnisia#

! Agnisia

2006-11-20 18:58:04

koniecznie trzeba dodac por albo cebule . pycha
!NIUTAT#

!NIUTAT

2006-11-17 17:06:01

Jadłem coś podobnego,świetne polecam wszystkim.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2015