Kategorie przepisów

Przepis na Ryba smażona panierowana

Opis

Podawać z ziemniakami.

Składniki

Ryba smażona panierowana - jak zrobić

Rybę podzielić na porcję. Przygotowane filety oprószyć solą i obtaczać w przesianej mące, następnie maczać w roztrzepanym jajku i otaczać w tartej bułce.
Po obtoczeniu ryby, przycisnąć ręką aby panierówka nie odstawała.

Smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Obrumienione po obu stronach porcje ryby skropić masłem i wstawić na kilka minut do piekarnika, żeby doszły.
Ocena przepisu: 3 (6 gł.)
Wyświetlenia: 18272
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

<
Ryba smażona panierowana
Danusia19671

Dodane przez:

Danusia19671

2008-11-01
Panga smażona panierowana
Ryba smażona panierowana
mrozluk

Dodane przez:

mrozluk

2008-12-03
Ryba smażona panierowana
teressa444

Dodane przez:

teressa444

2009-10-19
Ryba smażona panierowana
eureka

Dodane przez:

eureka

2010-04-12
Ryba smażona panierowana
kleopatra1982

Dodane przez:

kleopatra1982

2010-08-01
>

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Ryba pod pierzynką

Ryba pod pierzynką

aseret

Dodane przez:

aseret

2009-07-23
Kotlety rybne mojej mamy

Kotlety rybne mojej mamy

anullka7

Dodane przez:

anullka7

2008-11-03
Wigilijna ryba po grecku

Wigilijna ryba po grecku

aseret

Dodane przez:

aseret

2008-12-22

Opinie i komentarze

Do przepisu na: Ryba smażona panierowana

!mario#

!mario

2011-03-13 19:29:37

sprubujcie zrobić na maśle mmmmmmyyyyy
!gość#

!gość

2010-05-11 20:03:24

pyszny jest to przepis :)tylko inna rybka nie panga

2010-01-16 14:27:42

Jak się doda do tej rybki, przyprawę do ryb, to jest fajny smak.

2009-11-23 18:51:53

Zawsze przyrządzam tak panierkę do ryb.
Majeranek mieszam z mąką i bułką tartą na jednym talerzu, tak uczyli nas w szkole, że musi być majeranek.

2008-12-05 00:26:03

Właśnie ja zawsze używam olej. :)

2008-12-03 23:31:18

lepiej użyć oleju - na pewno bardziej zdrowsze a smak też lepszy :)

2008-12-03 08:26:05

mam jeszcze pytanie o ten smalec. Można zastapic go olejem czy to zmieni smak?

2008-12-02 10:55:32

właśnie wczoraj u mnie na obiadek była panierowana ryba :) żeby nie powielać przepisu dodam zdjęcie, pozdrawiam serdecznie

2008-11-03 05:51:41

Ja tez rybke panierowana uwielbiam. Najczescie robie do takiej sosik grecki.

2008-11-02 07:36:16

Ryba nic dodac nic ujac!Pychotka!

2008-11-01 22:06:01

Mozna rybke skropić sokiem z cytryny prze opanierowaniem ?

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2015